Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapiekanka z ryżem, kurczakiem oraz pieczarkami w pysznym sosie włoskim.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 141
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1008
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12005
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 141
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1008
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12005
Składniki
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2. Brokuł również gotujemy w osolonej wodzie. 3. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
5. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na drugiej patelni. 6. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz sola.
7. Ryż po ugotowaniu przekładamy na dno naczynia żaroodpornego.
8. Na ryżu układamy pieczarki.
9. Sos rozrabiamy w połowie szklanki wody i połowie szklanki śmietany, gotujemy.
10. Sosem polewamy pieczarki.
11. Następną warstwą jest kurczak.
12. Ser mozzarelle kroimy w plastry i układamy na mięsie.
13. Na koniec wykładamy brokuł i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
14. Zapiekamy 20 minut w 180 °C. 15. Danie gotowe. 16. Smacznego.