Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i aromatyczne danie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Bakłażany kroimy w paski i podsmażamy na oleju z obu stron. Solimy.
Pierś z kurczaka kroimy w paski, zalewamy oliwą. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Pozostawiamy pod przykryciem około pół godziny.
Na gotowe bakłażany wylewamy sos pomidorowy.
Kurczaka w przyprawach smażymy na patelni. Nie dolewamy wody. Po 15 minutach powinien być miękki.
Całość posypujemy parmezanem. kolejność; 1) makaron 2) bakłażany 3) sos pomidorowy 4) kurczak 5) makaron 6)sos pomidorowy 7) bakłażany i parmezan. Piekłam około 40 min w 180 *