Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i aromatyczne danie.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15861
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 549
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15861
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 549
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Bakłażany kroimy w paski i podsmażamy na oleju z obu stron. Solimy.
Pierś z kurczaka kroimy w paski, zalewamy oliwą. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Pozostawiamy pod przykryciem około pół godziny.
Na gotowe bakłażany wylewamy sos pomidorowy.
Kurczaka w przyprawach smażymy na patelni. Nie dolewamy wody. Po 15 minutach powinien być miękki.
Całość posypujemy parmezanem. kolejność; 1) makaron 2) bakłażany 3) sos pomidorowy 4) kurczak 5) makaron 6)sos pomidorowy 7) bakłażany i parmezan. Piekłam około 40 min w 180 *