Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało kaloryczna propozycja na obiad lub kolację (czy po prostu przekąskę), ma niewiele kalorii, a porządnie nasyci.
Naczynie do zapiekania, garnek, patelnia.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Brokuła podgotowałam sobie w osolonej wodzie, żeby był już trochę miękki. Kurczaka pokroiłam na mniejsze kawałki i podsmażyłam na patelni, nie dodawałam oleju, poddusiłam właściwie kurczaka na patelni podlewając go wodą oraz obsypując go suszonym oregano oraz solą i pieprzem. Śmietanę wymieszałam z drobno posiekanymi ząbkami czosnku, słodką mieloną papryką oraz solą i pieprzem. Mozzarellę starałam na tarce na grubych oczkach. Na spód naczynia żaroodpornego przełożyłam podgotowanego brokuła, na brokuła wyłożyłam podduszonego kurczaka i wierzch brokuła z kurczakiem obsypałam tartą mozzarellą. Na wierzch wszystkich umieszczonych już w naczyniu składników wyłożyłam śmietanę z dodatkiem czosnku i przypraw i rozsmarowałam ją po całej powierzchni, żeby równomiernie przykryła całą górę.