Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1915
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3872
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3652
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 461
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1915
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3872
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3652
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 461
Składniki
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie ok. 40 min. Z mięsa mielonego robimy pulpeciki w rozmiarze brukselki (przygotowujemy je podobnie ,jak kotlety mielone) . Można je nie dosmażać ,w piekarniku dojdą. Pomidory wrzucamy do garnka i pozbywamy się nadmiaru płynu. W osobnym naczyniu łączymy śmietanę z jajkami i startym żółtym serem ,doprawiamy do smaku solą pieprzem (sos na wierzch).
Do naczynia żaroodpornego wkładamy warstwami ugotowaną brukselkę ,pulpeciki , pomidory ,na górze ma być brukselka ,którą zalewamy sosem śmietanowym. Pieczemy 45 min w temperaturze 190 stopni.