Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1994
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2559
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 603
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52643
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 608
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1994
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2559
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 603
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52643
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 608
Składniki
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie ok. 40 min. Z mięsa mielonego robimy pulpeciki w rozmiarze brukselki (przygotowujemy je podobnie ,jak kotlety mielone) . Można je nie dosmażać ,w piekarniku dojdą. Pomidory wrzucamy do garnka i pozbywamy się nadmiaru płynu. W osobnym naczyniu łączymy śmietanę z jajkami i startym żółtym serem ,doprawiamy do smaku solą pieprzem (sos na wierzch).
Do naczynia żaroodpornego wkładamy warstwami ugotowaną brukselkę ,pulpeciki , pomidory ,na górze ma być brukselka ,którą zalewamy sosem śmietanowym. Pieczemy 45 min w temperaturze 190 stopni.