Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotowuje dla swojej rodzinki. Kiedyś miałam okazję jej spróbować i od razu przypadła mi do gustu. Składniki proste, możemy tu wykorzystać wszystko to co lubimy lub to co zalega nam w lodówce. Zapiekanka z chleba tostowego - Polecam wypróbować.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 44
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 87
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11962
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 207
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 44
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 87
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11962
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 207
Składniki
Pieczarki kroimy w plastry, kiełbasę w kostkę a cebulę drobno siekamy. Całość podsmażamy na maśle kilka minut. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach a paprykę drobno kroimy. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy oliwą i układamy pierwszą warstwę chleba tostowego. Chleb smarujemy równomiernie ketchupem i układamy pół składników. Górę posypujemy serem żółtym. Układamy kolejną warstwę chleba tostowego, ketchup i drugą część składników. Górę posypujemy serem. Zapiekamy w piekarniku nagranych do 220 stopni ok. 25 minut. Na koniec posypujemy pietruszką i polewamy ketchupem.