Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kolację lub szybki obiad.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 171
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20023
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1701
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 171
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20023
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1701
Składniki
Śmietanę łączymy z jajkami, doprawiamy do smaku.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą.
Na dnie naczynia żaroodpornego rozkładamy warstwę chleba i zalewamy 1/3 sosu śmietanowego. Następnie układamy na nim połowę szynki, kilka plastrów pomidora, cebuli i żółtego sera. Przykrywamy kolejną warstwą chleba i czynność powtarzamy, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę chleba przykrywamy sosem śmietanowym i układamy żółty ser. Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25 min. Podajemy z ulubioną surówką.