Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z ciasta francuskiego"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 135
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 239
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 272
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35856
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 135
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 239
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 272
Składniki
Cebule pokrój w grube piórka, sery – w kostkę.
Zeszklij warzywo na oleju. Dodaj cukier, ocet, sól i pieprz. Zmniejsz ogień i powoli mieszając, gotuj ok. 20-25 minut.
Rozwiń rolkę ciasta francuskiego i razem z papierem do pieczenia rozłóż na blasze.
Na cieście ułóż cebulę, a na niej sery. Posyp całość estragonem.
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Włóż do niego blachę z przygotowaną potrawą i piecz ją ok. 20 minut, do czasu, aż ser delikatnie zbrązowieje.
Kazimiera Zalewska z SulejówkaŹródło: Super TV