Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny sposób na zapiekankę. Delikatny obiad na gorące dni.
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 36
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 595
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 36
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 595
Składniki
Makaron ugotować na pół miękko. Odcedzić.
Cukinię obrać (jak większa to środek wydrążyć) i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju razem z cukinią, do momentu, aż cukinia będzie miękka (ok. 25 min.). Doprawić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć podsmażoną cukinię, makaron, 1/2 sera żółtego i wymieszać. Na wierzchu posypać pozostałym serem żółtym. Do pół litrowego garnuszka przelać śmietanę i dodać jajko. Energicznie wymieszać. Wylać śmietanę na zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i zapiekać ok. 40 min. Smacznego.