Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny sposób na zapiekankę. Delikatny obiad na gorące dni.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15137
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15137
Składniki
Makaron ugotować na pół miękko. Odcedzić.
Cukinię obrać (jak większa to środek wydrążyć) i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju razem z cukinią, do momentu, aż cukinia będzie miękka (ok. 25 min.). Doprawić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć podsmażoną cukinię, makaron, 1/2 sera żółtego i wymieszać. Na wierzchu posypać pozostałym serem żółtym. Do pół litrowego garnuszka przelać śmietanę i dodać jajko. Energicznie wymieszać. Wylać śmietanę na zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i zapiekać ok. 40 min. Smacznego.