Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny sposób na zapiekankę. Delikatny obiad na gorące dni.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 586
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 261
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 407
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 586
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 261
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 407
Składniki
Makaron ugotować na pół miękko. Odcedzić.
Cukinię obrać (jak większa to środek wydrążyć) i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju razem z cukinią, do momentu, aż cukinia będzie miękka (ok. 25 min.). Doprawić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć podsmażoną cukinię, makaron, 1/2 sera żółtego i wymieszać. Na wierzchu posypać pozostałym serem żółtym. Do pół litrowego garnuszka przelać śmietanę i dodać jajko. Energicznie wymieszać. Wylać śmietanę na zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i zapiekać ok. 40 min. Smacznego.