Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowa, smaczna, lekka zapiekanka, którą można przygotować na obiad lub kolację
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Składniki
Cukinię umyć, pokroić w kostkę, posolić, przykryć talerzykiem, obciążyć i odstawić, gdy puszczą sok, mocno odcedzić, a miąższ zmiksować blenderem zostawiając drobne kawałki cukinii. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać do zmiksowanej cukinii. Wbić jajka, dodać miękkie masło, starannie roztrzepać masę, wsypać natkę pietruszki, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i chili. Żaroodporną formę wysmarować tłuszczem, wlać przygotowaną masę, ułożyć pokrojonego w plastry pomidora, posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec 35-40 minut. Podałam z sosem czosnkowym, przygotowanym z jogurtu naturalnego wymieszanego z drobno pokrojonym czosnkiem. Smacznego :-)