Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatna w smaku zapiekanka z wykorzystaniem cukinii.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Makaron gotuję na pół twardo i odcedzam. Cukinię myję kroję w plasterki ok. 1 cm. Gotuję w osolonej wodzie minutę i odcedzam. Cebulę kroję w kostkę , tak samo paprykę i lekko podsmażam. Pomidory kroję w dużą kostkę.
W żaroodpornym naczyniu układam warstwę cukinii , na to układam makaron. Następnie podsmażoną cebulę z papryką i pomidory. Na gorę rozkładam resztę cukinii.
Do miski trę ser, wbijam jajka , dodaję śmietanę , pokrojoną natkę pietruszki ,dodaję sol i pieprz do smaku i wszystko dokładnie mieszam. Zalewam zapiekankę. Piekę w piekarniku 25 minut w temperaturze 180 stopni.