Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i aromatyczna zapiekanka,serdecznie polecam:)
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8668
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8668
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Pierś podzielić na mniejsze plasterki ,obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron. Przełożyć na talerz. Na tym tłuszczu usmażyć pora pokrojonego w cieńkie talarki.Doprawić do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć cukinią. Cukinię posolić i popieprzyć.
Na cukinię wyłożyć plastry usmażonej piersi.
Na warstwę piersi dać usmażonego pora ,a na wierzch plastry sera żółtego. Przykryć wszystko plastrami cukinii. Jajka roztrzepać w śmietanie,dodać pieprz i sól. Zalać zapiekankę i dać do piekarnika nagrzanego do 190st. Piec do złotego koloru.
Smacznego życzę!