Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i aromatyczna zapiekanka,serdecznie polecam:)
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12268
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1473
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 86
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12268
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1473
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 86
Składniki
Pierś podzielić na mniejsze plasterki ,obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron. Przełożyć na talerz. Na tym tłuszczu usmażyć pora pokrojonego w cieńkie talarki.Doprawić do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć cukinią. Cukinię posolić i popieprzyć.
Na cukinię wyłożyć plastry usmażonej piersi.
Na warstwę piersi dać usmażonego pora ,a na wierzch plastry sera żółtego. Przykryć wszystko plastrami cukinii. Jajka roztrzepać w śmietanie,dodać pieprz i sól. Zalać zapiekankę i dać do piekarnika nagrzanego do 190st. Piec do złotego koloru.
Smacznego życzę!