Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z dorszem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Filety rybne rozmroź. Pory oczyść, umyj, pokrój na talarki i krótko obgotuj w osolonym wrzątku.
Oczyszczone, pokrojone pieczarki włóż na rozgrzany olej i duś kilka minut, przypraw solą oraz pieprzem. Wyjmij łyżką cedzakową, a na ten sam tłuszcz wrzuć pokrojoną w plasterki marchewkę. Smaż, mieszając, aż będzie miękka.
Ugotuj na półtwardo obrane i pocięte w talarki ziemniaki.
Ryby opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Połowę filetów rozłóż w naczyniu żaroodpornym. Nałóż na nie połowę marchewki, pieczarek, porów, ziemniaków. Połóż resztę ryby oraz pozostałe .
Zalej gorącym rosołem, wsyp szczyptę majeranku i pestki słonecznika.
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekaj 20 minut. Posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Kurier TV