Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dynią smakuje wybornie.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2502
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1053
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1368
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7207
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2502
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1053
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1368
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7207
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na maśle, następnie podlać wodą, przyprawić do smaku i dusić do miękkości. Cebulę posiekać, przysmażyć na maśle. Ryż natomiast ugotować na półsypko. Dynię zaś oczyścić, pokroić w paski i obsmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem przypraw. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę dyni, mięso, ryż i ponownie dynię. Zapiekankę podlać wywarem w którym gotowało się mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiec przez około 20 minut. Przed podanie zapiekanki posypać posiekaną natką pietruszki.