Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dynią smakuje wybornie.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 49
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18593
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7102
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30707
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 49
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18593
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7102
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30707
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na maśle, następnie podlać wodą, przyprawić do smaku i dusić do miękkości. Cebulę posiekać, przysmażyć na maśle. Ryż natomiast ugotować na półsypko. Dynię zaś oczyścić, pokroić w paski i obsmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem przypraw. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę dyni, mięso, ryż i ponownie dynię. Zapiekankę podlać wywarem w którym gotowało się mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiec przez około 20 minut. Przed podanie zapiekanki posypać posiekaną natką pietruszki.