Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dynią smakuje wybornie.
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 81
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 134
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 497
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 432
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 334
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 81
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 134
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 497
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 432
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 334
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na maśle, następnie podlać wodą, przyprawić do smaku i dusić do miękkości. Cebulę posiekać, przysmażyć na maśle. Ryż natomiast ugotować na półsypko. Dynię zaś oczyścić, pokroić w paski i obsmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem przypraw. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę dyni, mięso, ryż i ponownie dynię. Zapiekankę podlać wywarem w którym gotowało się mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiec przez około 20 minut. Przed podanie zapiekanki posypać posiekaną natką pietruszki.