Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nie wiecie czym zaskoczyć swoich najbliższych, zróbcie tę zapiekankę. Lekko słodka ze słonymi akcentami. Nie tylko smaczna ale i bardzo sycąca.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34111
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1284
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34111
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1284
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Składniki
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, prażymy przez kwadrans z cynamonem, po czym dodajemy śmietankę i lekko zagęszczamy. Cynamon wyjmujemy. Do smaku doprawiamy cukrem. Ziemniaki ścieramy na tarce o dużych oczkach, wbijamy jajko, oprószamy solą i pieprzem, mieszamy. Naczynie do tarty wykładamy papierem do pieczenia, układamy masę ziemniaczaną i zapiekamy kwadrans w 180°C. Szpecle gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Na masę ziemniaczaną kładziemy szynkę, ser, makaron i zalewamy masą jabłkową. Całość zapiekamy 30 min w temperaturze 190°C, przed końcem posypujemy startym parmezanem.