Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten to propozycja pysznego i lekkiego dania obiadowego dla całej rodziny. Świetny sposób na wykorzystanie mielonego mięsa. Jeśli jesteś na niskowęglowodanowej lub keto diecie, ten przepis może Ci się przydać.
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Składniki
KABACZEK OBRAĆ, PRZEKROIĆ NA POL (WZDŁUŻ) I USUNĄĆ Z NIEGO PESTKI ORAZ ŚRODKOWĄ,GĄBCZASTĄ CZEŚĆ. NASTĘPNIE ZETRZEĆ GO NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH. PRZEŁOŻYĆ DO MISKI, POSYPAĆ ODROBINA SOLI I ODSTAWIĆ NA BOK, ABY WYPUŚCIŁ SOK.
W MIĘDZYCZASIE OBRAĆ I POKROIĆ W KOSTKĘ CEBULE, CZOSNEK PRZEPUŚCIĆ PRZEZ PRASKĘ LUB ZETRZEĆ NA TARCE. NA PATELNI ROZGRZAĆ DUZĄ ŁYŻKĘ OLEJU I NA GORĄCYM ZBRĄZOWIĆ MIĘSO. DO LEKKO PODSMAŻONEGO MIĘSA DODAĆ CEBULE I CZOSNEK, SMAŻYĆ DO MOMENTU AZ CEBULKA SIĘ ZESZKLI. NASTĘPNIE DODAĆ PRZYPRAWY I KONCENTRAT POMIDOROWY. DOBRZE WYMIESZAĆ I PODSMAŻYĆ PRZEZ NASTĘPNE 5- 10 MINUT.
KIEDY KABACZEK WYPUŚCI SOK, WYCISNĄĆ GO ZA POMOCĄ ŚCIERECZKI LUB REKI. POLOWE KABACZKA WYŁOŻYĆ NA DNIE NACZYNIA ŻAROODPORNEGO, NA WARSTWĘ KABACZKA WYŁOŻYĆ CALE PODSMAŻONE MIĘSO I PRZYKRYĆ RESZTĄ KABACZKA. POMIDORY POKROIĆ W PLASTRY I UŁOŻYĆ NA WIERZCHU ZAPIEKANKI. JAJKA ROZMĄCIĆ W MISECZCE, OSOLIĆ I DODAĆ ŚMIETANĘ. CALOSC DOBRZE WYMIESZAĆ I DODAĆ STARTY SER. PONOWNIE DOBRZE WYMIESZAĆ. GOTOWY SOS WYLAĆ NA WIERZCH ZAPIEKANKI, RÓWNOMIERNIE GO ROZPROWADZAJĄC.
PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU DO TEMP 180 ST. C. PRZEZ 45 MINUT. SMACZNEGO!