Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten to propozycja pysznego i lekkiego dania obiadowego dla całej rodziny. Świetny sposób na wykorzystanie mielonego mięsa. Jeśli jesteś na niskowęglowodanowej lub keto diecie, ten przepis może Ci się przydać.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1820
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8382
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253610
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1820
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8382
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253610
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
KABACZEK OBRAĆ, PRZEKROIĆ NA POL (WZDŁUŻ) I USUNĄĆ Z NIEGO PESTKI ORAZ ŚRODKOWĄ,GĄBCZASTĄ CZEŚĆ. NASTĘPNIE ZETRZEĆ GO NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH. PRZEŁOŻYĆ DO MISKI, POSYPAĆ ODROBINA SOLI I ODSTAWIĆ NA BOK, ABY WYPUŚCIŁ SOK.
W MIĘDZYCZASIE OBRAĆ I POKROIĆ W KOSTKĘ CEBULE, CZOSNEK PRZEPUŚCIĆ PRZEZ PRASKĘ LUB ZETRZEĆ NA TARCE. NA PATELNI ROZGRZAĆ DUZĄ ŁYŻKĘ OLEJU I NA GORĄCYM ZBRĄZOWIĆ MIĘSO. DO LEKKO PODSMAŻONEGO MIĘSA DODAĆ CEBULE I CZOSNEK, SMAŻYĆ DO MOMENTU AZ CEBULKA SIĘ ZESZKLI. NASTĘPNIE DODAĆ PRZYPRAWY I KONCENTRAT POMIDOROWY. DOBRZE WYMIESZAĆ I PODSMAŻYĆ PRZEZ NASTĘPNE 5- 10 MINUT.
KIEDY KABACZEK WYPUŚCI SOK, WYCISNĄĆ GO ZA POMOCĄ ŚCIERECZKI LUB REKI. POLOWE KABACZKA WYŁOŻYĆ NA DNIE NACZYNIA ŻAROODPORNEGO, NA WARSTWĘ KABACZKA WYŁOŻYĆ CALE PODSMAŻONE MIĘSO I PRZYKRYĆ RESZTĄ KABACZKA. POMIDORY POKROIĆ W PLASTRY I UŁOŻYĆ NA WIERZCHU ZAPIEKANKI. JAJKA ROZMĄCIĆ W MISECZCE, OSOLIĆ I DODAĆ ŚMIETANĘ. CALOSC DOBRZE WYMIESZAĆ I DODAĆ STARTY SER. PONOWNIE DOBRZE WYMIESZAĆ. GOTOWY SOS WYLAĆ NA WIERZCH ZAPIEKANKI, RÓWNOMIERNIE GO ROZPROWADZAJĄC.
PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU DO TEMP 180 ST. C. PRZEZ 45 MINUT. SMACZNEGO!