Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka wyszła super.
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3596
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 380
Gulasz z resztek to rozwiązanie w duchu zero waste – idealny sposób na wykorz...
Odsłon: 63
Wszyscy lubią gołąbki, ale mało kto ma czas i cierpliwość do pracowitego zawi...
Odsłon: 1448
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3596
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 380
Gulasz z resztek to rozwiązanie w duchu zero waste – idealny sposób na wykorz...
Odsłon: 63
Wszyscy lubią gołąbki, ale mało kto ma czas i cierpliwość do pracowitego zawi...
Odsłon: 1448
Składniki
Wykonanie: Kalafiora ugotować w osolonej wodzie. Z mąki, masła zrobić zasmażkę, rozprowadzić gorącym mlekiem, posolić i na bardzo małym ogniu gotować przez 10 minut. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, pokroić na grubsze plastry. Formę żaroodporną posmarować masłem, posypać bułką tartą i ułożyć ziemniaki z kalafiorem na przemian. Zalać przygotowanym mlecznym sosem, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez około 30 minut. Po upieczeniu posypać posiekanymi ziołami i podawać.