Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak gołąbków ale mniej pracy
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
1. ugotować ryż, kapustę poszatkować, obgotować w osolonej wodzie, wystudzić, 2. zrobić sos: pokroić cebulę, marchew i selera, poddusić na oleju, wlać pomidory z puszki, dusić na małym ogniu, jak warzywa będą miękkie, zmiksować, dodać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, zagęścić sos, doprawić do smaku, 3. zimny ryż wymieszać z mięsem mielonym, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem, 4. przygotować podłużną foremkę, na spód wyłożyć warstwę kapusty, polać sosem, na to warstwę mięsa, warstwa kapusty polana sosem, znów mięso i kapusta, wierzch polać sosem, przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika, piec ok 1 godz w 200 st, po tym czasie zdjąć folię i zapiekać jeszcze 20 min, podawać polaną sosem, smacznego