Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, szybkie i pyszne danie czy to co lubimy najbardziej, oczywiście możemy dodać usmażonego kurczaka lub wędlinę ale ja najbardziej lubię w takiej, bezmięsnej wersji
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 746
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 746
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Składniki
1. w garnku zagotować 2 1/3 szkl wody, osolić, wsypać kaszę, gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody, następnie przykryty garnek zawinąć w koc na klika godz (można oczywiście na szybko ugotować kaszę w woreczku ale ja nie jestem tego zwolennikiem), 2. na oleju poddusić posiekaną cebule i czosnek, dodać posiekane pieczarki i startą na drobnej tarce marchew, dusić do miękkości, doprawić solą i pieprzem, 3. wystudzoną kaszę wymieszać z pieczarkami i jajkami, doprawić sosem sojowym i pieprzem ziołowym, przełożyć do naczynia do zapiekania, zapiekać pod przykrycie 25-30 min, podawać z surówką, smacznego