Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, szybkie i pyszne danie czy to co lubimy najbardziej, oczywiście możemy dodać usmażonego kurczaka lub wędlinę ale ja najbardziej lubię w takiej, bezmięsnej wersji
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11982
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16539
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5328
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11982
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16539
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5328
Składniki
1. w garnku zagotować 2 1/3 szkl wody, osolić, wsypać kaszę, gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody, następnie przykryty garnek zawinąć w koc na klika godz (można oczywiście na szybko ugotować kaszę w woreczku ale ja nie jestem tego zwolennikiem), 2. na oleju poddusić posiekaną cebule i czosnek, dodać posiekane pieczarki i startą na drobnej tarce marchew, dusić do miękkości, doprawić solą i pieprzem, 3. wystudzoną kaszę wymieszać z pieczarkami i jajkami, doprawić sosem sojowym i pieprzem ziołowym, przełożyć do naczynia do zapiekania, zapiekać pod przykrycie 25-30 min, podawać z surówką, smacznego