Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, pożywny obiadek dla smakoszy kaszy gryczanej.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1183
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1183
Składniki
Kaszę wrzucić do wrzątku i gotować ok. 12 minut.Ugotowaną przełożyć do miski. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić pokrojone drobno pieczarki, podsmażyć, dodać posiekaną cebulę z czosnkiem, dalej podsmażać, a na koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę.Wszystko smażyć ok. 5 minut.
Zawartość rondla przełożyć do kaszy, dodać twaróg, jajka, parmezan, przyprawy i sól do smaku. Wymieszać
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem posypać tartą bułką i przełożyć do niego kaszę , a na wierzchu ułożyć plasterki boczku. Zapiekać ok.40 minut w tem. 180st.C. Po wyjęciu z piekarnika przybrać listkami bazylii. SMACZNEGO!