Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna, ekspresowa w przygotowaniu, dla zapracowanych i nie tylko, polecam gorąco :-)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182170
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182170
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w większą kostkę, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą gyros, usmażyć na oleju. Czosnek drobno pokroić i krótko przesmażyć na tej samej patelni. Kaszę opłukać na sitku wodą, wsypac do miski, dodać mięso, czosnek, odsączoną kukurydzę, pokrojoną w większą kostkę paprykę, wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego (u mnie 1,5l).
Jajko roztrzepać, dodać mleko, sól, pieprz, ostrą paprykę, zioła prowansalskie i bazylię. Wymieszać. Wylać do naczynia (powinno pokrywać całą kaszę z dodatkami.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec ok. 40 -45 min. pod przykryciem (ja na ostatnie 10 min. odkryłam). Posypać startym serem i wstawić do piekarnika na ok. 5 min, aż ser się roztopi. Smacznego :-) Pomysł zaczerpnięty z Mirabelkowego bloga :-)