Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej podawać z sałatką warzywną jako danie główne
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231933
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231933
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Rozgrzać połowę oleju, wsypać kaszę i ogrzewać mieszając, aż ziarna staną się szkliste i zaczną podskakiwać na patelni. Przełożyć do rondla, zalać 2,5 szklanki wody, posolić i gotować mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę.
Następnie przykryć i wstawić do piekarnika 120°C, aby doszła. Wymieszać z osączoną, przepłukaną fasolą. Umyć pory, pokroić na kawałki ok.5 cm. Udusić na pozostałym oleju. Stopić masło, oprószyć mąką, mieszając lekko zrumienić, rozprowadzić mlekiem
Powstały sos przyprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na spodzie nasmarowanej tłuszczem formy żaroodpornej rozsmarować połowę kaszy. Na niej ułożyć pory wymieszane z osączoną fasolą, polać niewielką ilością sosu. Przykryć resztą kaszy. Zalać pozostałym sosem. Posypać natką. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać, aż na wierzchu powstanie rumiana skorupka.