Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zapiekanka z kiełbasą i pomidorami jest sycąca i świetnie sprawdzi się w okresie, kiedy pojawiają się sezonowe warzywa na targach. Uzupełniona o ciągnący się ser doskonale smakuje jako obiad albo kolacja.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22253
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 104
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 126
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 274
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22253
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 104
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 126
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 274
Składniki
Kiełbasę wieprzową pokrój w plasterki. Podsmaż ją na patelni z odrobiną oleju aż się zarumieni. Odstaw.
Cebulę posiekaj w okręgi albo w piórka. Pomidory sparz i obierz, a następnie 3 z nich pokrój w plastry. Mozzarellę odsącz z zalewy, również podziel na mniejsze plasterki.
Przygotuj sos. Pozostałego pomidora pokrój na mniejsze kawałki. Wraz z sokiem przełóż do miski. Dodaj śmietanę, koncentrat pomidorowy, natkę pietruszki i dopraw solą i pieprzem. Zblenduj na gładki sos.
Naczynie żaroodporne natłuść lekko olejem. Na dnie rozsmaruj 2 łyżki sosu. Układaj na przemian pomidory, kiełbasę, cebulę i mozzarellę. Powtarzaj aż skończą się składniki. Całość zalej przygotowanym sosem i posyp tartym żółtym serem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C (góra-dół). Piecz przez około 30 minut aż ser się roztopi i ładnie zrumieni.