Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie :)
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3733
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1271
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3123
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3733
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1271
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3123
Składniki
Ryż gotujemy, kalafior dzielimy na różyczki, fasolkę kroimy w kawałki. Kalafior, fasolkę i groszek obgotowujemy (osobno) na pół miękko. Składniki na klopsiki dokładnie ze sobą mieszamy, formujemy nieduże kuleczki i obtaczamy w bułce tartej.
Przygotowujemy sos serowy - na maśle przesmażamy mąkę, dolewamy po trochę mleka, aż sos osiągnie pożądaną gęstość. Dodajemy serek topiony i dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Klopsiki obsmażamy z każdej strony na patelni.
Ryż wykładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, mieszamy z groszkiem i polewamy 1/3 sosu serowego. Teraz kładziemy fasolkę i kalafior i znowu polewamy 1/3 sosu. Na wierzch kładziemy klopsiki i polewamy resztą sosu.
Zapiekamy w piekarniku (180 stopni) przez 30-40 minut.