Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mniam
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 143
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 143
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach następnie obrać i pokroić w plastry.Do mięsa wbić jajko dodać łyżkę bułki tartej ,przyprawę i pieprz wszystko dokładnie wyrobić i formować z masy klopsiki obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na oleju z każdej strony.W naczyniu żaroodpornym na samym dnie ułożyć ziemniaki na stępnie w 3 rzędach klopsiki a pomiędzy fasolkę (wcześniej przelaną gorącąwodą) wszystko zalać sosem i posypać startym zółttym serm.Zapiekać w 190 stopniach ok 40 minut.Życzę smacznego
sos:kostki rosołowe zalać niecałymi 3 szklankami gorącej wody,margarynę rozpuścić na patelni dodać 3 łyżki mąki i zrobić zasmażkę następnie ciągle mieszajac dolać bulion i wrzucić cebulę pokrojoną w drobna kostkę oraz śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki wszystko razem pogotować parę minut aż sos zgetnieje.