Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mniam
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 115
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1129
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 451
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 115
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1129
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 451
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach następnie obrać i pokroić w plastry.Do mięsa wbić jajko dodać łyżkę bułki tartej ,przyprawę i pieprz wszystko dokładnie wyrobić i formować z masy klopsiki obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na oleju z każdej strony.W naczyniu żaroodpornym na samym dnie ułożyć ziemniaki na stępnie w 3 rzędach klopsiki a pomiędzy fasolkę (wcześniej przelaną gorącąwodą) wszystko zalać sosem i posypać startym zółttym serm.Zapiekać w 190 stopniach ok 40 minut.Życzę smacznego
sos:kostki rosołowe zalać niecałymi 3 szklankami gorącej wody,margarynę rozpuścić na patelni dodać 3 łyżki mąki i zrobić zasmażkę następnie ciągle mieszajac dolać bulion i wrzucić cebulę pokrojoną w drobna kostkę oraz śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki wszystko razem pogotować parę minut aż sos zgetnieje.