Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam zapiekanki, mała zmiana składników i za każdym razem smakują inaczej
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5669
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1555
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5669
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1555
Składniki
1. makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić, nie płukać, 2. kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawa, podsmażyć, 3. pora, cebule i czosnek podsmażyć na oleju, dodać startą na tarce marchew i pokrojona paprykę, dodać łyżkę sosu sojowego, dusić aż warzywa zmiękną, na koniec dodać koncentrat pomidory, serek i śmietankę, podlać gorącą wodą, dodać zioła, doprawić do smaku, 4. makaron wymieszać z kurczakiem, warzywami, ugotowaną, pokrojoną fasolką, przełożyć do naczynia do zapiekania, na wierzch ułożyć porozrywaną mozzarelle, zapiekać ok 30 min w 170 st, smacznego