Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna kolorowa zapiekanka. Eintopf :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7201
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2659
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20162
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 572
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 771
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7201
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2659
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20162
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 572
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 771
Składniki
Ziemniaki podgotować, pokroić w kostkę. Cebulkę i pieczarki pokroić, podsmażyć z tymiankiem. Łososia obrać ze skóry, pokroić w kostkę, natrzeć pieprzem cytrynowym i skropić cytryną. Cukinię obrać (jak młoda - nie), wyjąć pestki, pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wyglądają dobrze jeśli się je pokroi niezbyt drobno- najlepsze są kostki ok. 2x2 cm. W naczyniu żaroodpornym układać warstwy: ziemniaki - posolić+potymiankować, pieczarki, cukinia- posolić+potymiankować, łosoś- posolić+potymiankować. Na wierzch położyć pokrojoną mozarellę, przykryć naczynie i wstawić do piekarnika 180 st.C (termoobieg 160 st.C) na ok. 20 minut. Zdjąć pokrywę z naczynia, wstawić odkryte na dalsze 10 minut.
Po tym czasie sprawdzić - jeśli ryba jest upieczona - można jeść :) Smacznego :)