Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna kolorowa zapiekanka. Eintopf :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116833
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8008
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3015
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1318
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116833
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8008
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3015
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1318
Składniki
Ziemniaki podgotować, pokroić w kostkę. Cebulkę i pieczarki pokroić, podsmażyć z tymiankiem. Łososia obrać ze skóry, pokroić w kostkę, natrzeć pieprzem cytrynowym i skropić cytryną. Cukinię obrać (jak młoda - nie), wyjąć pestki, pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wyglądają dobrze jeśli się je pokroi niezbyt drobno- najlepsze są kostki ok. 2x2 cm. W naczyniu żaroodpornym układać warstwy: ziemniaki - posolić+potymiankować, pieczarki, cukinia- posolić+potymiankować, łosoś- posolić+potymiankować. Na wierzch położyć pokrojoną mozarellę, przykryć naczynie i wstawić do piekarnika 180 st.C (termoobieg 160 st.C) na ok. 20 minut. Zdjąć pokrywę z naczynia, wstawić odkryte na dalsze 10 minut.
Po tym czasie sprawdzić - jeśli ryba jest upieczona - można jeść :) Smacznego :)