Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna kolorowa zapiekanka. Eintopf :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 430
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8490
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13433
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 430
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8490
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13433
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Składniki
Ziemniaki podgotować, pokroić w kostkę. Cebulkę i pieczarki pokroić, podsmażyć z tymiankiem. Łososia obrać ze skóry, pokroić w kostkę, natrzeć pieprzem cytrynowym i skropić cytryną. Cukinię obrać (jak młoda - nie), wyjąć pestki, pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wyglądają dobrze jeśli się je pokroi niezbyt drobno- najlepsze są kostki ok. 2x2 cm. W naczyniu żaroodpornym układać warstwy: ziemniaki - posolić+potymiankować, pieczarki, cukinia- posolić+potymiankować, łosoś- posolić+potymiankować. Na wierzch położyć pokrojoną mozarellę, przykryć naczynie i wstawić do piekarnika 180 st.C (termoobieg 160 st.C) na ok. 20 minut. Zdjąć pokrywę z naczynia, wstawić odkryte na dalsze 10 minut.
Po tym czasie sprawdzić - jeśli ryba jest upieczona - można jeść :) Smacznego :)