Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak nie mam pomysłu na obiad – robię zapiekankę. Jest to szybkie danie. Możemy do niej dodać co mamy akurat pod ręką lub co lubimy.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 262
Królowa grilla :)
Odsłon: 63
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 59
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 262
Królowa grilla :)
Odsłon: 63
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 59
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki. Dymki myjemy i również kroimy w półplasterki, a boczek w paski. Majonez mieszamy ze śmietaną. Łączymy mąkę, boczek, dymkę,pomidory, parmezan i bazylię, lekko solimy i pieprzymy. Mieszamy z sosem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.