Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo smaczne, sycące danie na obiad i lub kolację. Zapiekanka jest mało kaloryczna. Polecam dbającym o linię. Poza tym jest to dobry sposób na "przemycenie" ryby, gdyż nie wszyscy za nią przepadają.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1355
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5875
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8847
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18553
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1355
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5875
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8847
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18553
Składniki
Najpierw należy rozmrozić dorsza. Następnie ugotować go na parze skropionego sokiem z cytryny i posypanego przyprawą do ryb.
W oddzielnym garnku ugotować makaron w lekko osolonej wodzie. W innym garnku ugotować obraną i pokrojoną na talarki marchewkę i fasolkę szparagową.
Głęboki rondel z pokrywą wysmarować olejem rzepakowym. Wyłożyć część makaronu i posypać lekko przyprawą do pizzy. Na to rozdrobniony na cząstki dorsz i znów warstwa makaronu posypana przyprawą do pizzy. Kolejno talarki ugotowanej marchewki oraz makaron posypany przyprawą do pizzy. Później umyta, oczyszczona z pestek i pokrojona na cząstki papryka. Na to znów warstwa makaronu posypanego przyprawą do pizzy. Teraz powinna być fasolka szparagowa i ostatnia warstwa makaronu posypana przyprawą do pizzy. Na wierzch wiórki żółtego sera.
Teraz wystarczy wszystko zapiec 20-30 min aż do rozpuszczenia żółtego sera. I można zajadać!