Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo smaczne, sycące danie na obiad i lub kolację. Zapiekanka jest mało kaloryczna. Polecam dbającym o linię. Poza tym jest to dobry sposób na "przemycenie" ryby, gdyż nie wszyscy za nią przepadają.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 245
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 393
Polecam.
Odsłon: 798
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 245
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 393
Polecam.
Odsłon: 798
Składniki
Najpierw należy rozmrozić dorsza. Następnie ugotować go na parze skropionego sokiem z cytryny i posypanego przyprawą do ryb.
W oddzielnym garnku ugotować makaron w lekko osolonej wodzie. W innym garnku ugotować obraną i pokrojoną na talarki marchewkę i fasolkę szparagową.
Głęboki rondel z pokrywą wysmarować olejem rzepakowym. Wyłożyć część makaronu i posypać lekko przyprawą do pizzy. Na to rozdrobniony na cząstki dorsz i znów warstwa makaronu posypana przyprawą do pizzy. Kolejno talarki ugotowanej marchewki oraz makaron posypany przyprawą do pizzy. Później umyta, oczyszczona z pestek i pokrojona na cząstki papryka. Na to znów warstwa makaronu posypanego przyprawą do pizzy. Teraz powinna być fasolka szparagowa i ostatnia warstwa makaronu posypana przyprawą do pizzy. Na wierzch wiórki żółtego sera.
Teraz wystarczy wszystko zapiec 20-30 min aż do rozpuszczenia żółtego sera. I można zajadać!