Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i sycąca zapiekanka. W sam raz na szybki obiad. Ziemniaki w postaci puree to coś trochę innego niż zazwyczaj w zapiekankach.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6935
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5214
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2283
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6935
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5214
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2283
Składniki
Ziemniaki ugotować odcedzić i podsmażyć chwile na maśle. Dodać gorące mleko i przyprawić wszystkimi przyprawami, dobrze utłuc tłuczkiem do ziemniaków. Cebulę w kostkę usmażyć, dodać mięso mielone, paprykę w kostkę, następnie pomidory bez skórki pokrojone w kostkę i na końcu przyprawić znowu wszystkimi przyprawami. Wszystko poddusić na wolnym ogniu 10 min.
Do naczynia żaroodpornego wykładamy cały farsz, na to puree ziemniaczane i posypujemy startym serem.
Pieczemy 20-30 min w temperaturze 180 stopni.