Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i sycąca zapiekanka. W sam raz na szybki obiad. Ziemniaki w postaci puree to coś trochę innego niż zazwyczaj w zapiekankach.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3756
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 178
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1309
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3756
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 178
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1309
Składniki
Ziemniaki ugotować odcedzić i podsmażyć chwile na maśle. Dodać gorące mleko i przyprawić wszystkimi przyprawami, dobrze utłuc tłuczkiem do ziemniaków. Cebulę w kostkę usmażyć, dodać mięso mielone, paprykę w kostkę, następnie pomidory bez skórki pokrojone w kostkę i na końcu przyprawić znowu wszystkimi przyprawami. Wszystko poddusić na wolnym ogniu 10 min.
Do naczynia żaroodpornego wykładamy cały farsz, na to puree ziemniaczane i posypujemy startym serem.
Pieczemy 20-30 min w temperaturze 180 stopni.