Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny pomysł na ciepłą kolację, lub późny obiad
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4843
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7450
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 760
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 102
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4843
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7450
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 760
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 102
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
Ziemniaki gotujemy w skorupkach, staramy się, by nie były zbyt miękkie. Gdy przestygną, obieramy i kroimy na talarki.
Mięso doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy do niego pokrojoną drobno i przysmażoną cebulkę.
Ziemniaki układamy na spód naczynia żaroodpornego. Dalej układamy kolejno warstwami: fasolkę, pokrojone pieczarki, paprykę, mięso, brokuły, kukurydzę i ser żółty. Każdą z warstw oprószamy przyprawami.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Pieczemy ok. 30 min. Smacznego