Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny pomysł na ciepłą kolację, lub późny obiad
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 118
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1131
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 452
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 118
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1131
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 452
Składniki
Ziemniaki gotujemy w skorupkach, staramy się, by nie były zbyt miękkie. Gdy przestygną, obieramy i kroimy na talarki.
Mięso doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy do niego pokrojoną drobno i przysmażoną cebulkę.
Ziemniaki układamy na spód naczynia żaroodpornego. Dalej układamy kolejno warstwami: fasolkę, pokrojone pieczarki, paprykę, mięso, brokuły, kukurydzę i ser żółty. Każdą z warstw oprószamy przyprawami.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Pieczemy ok. 30 min. Smacznego