Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny pomysł na ciepłą kolację, lub późny obiad
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2486
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18222
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2486
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18222
Składniki
Ziemniaki gotujemy w skorupkach, staramy się, by nie były zbyt miękkie. Gdy przestygną, obieramy i kroimy na talarki.
Mięso doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy do niego pokrojoną drobno i przysmażoną cebulkę.
Ziemniaki układamy na spód naczynia żaroodpornego. Dalej układamy kolejno warstwami: fasolkę, pokrojone pieczarki, paprykę, mięso, brokuły, kukurydzę i ser żółty. Każdą z warstw oprószamy przyprawami.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Pieczemy ok. 30 min. Smacznego