Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki makaronowe za pewne każdy lubi a z dodatkiem warzyw i sera wychodzą pyszne.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Składniki
1. Fileta kroimy w kostkę, następnie obsmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy przyprawą do grosa oraz solą.
3. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 4. Brokuł dzielimy na różyczki gotujemy w osolonej wodzie. 5. Ugotowany makaron wykładamy do naczynia żaroodpornego.
6. Na makaron układamy kurczaka.
7. Następnie tą samą czynność robimy z brokułami
8. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, 9. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
10. Pieczarki wkładamy na brokuły.
11. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. 12. Kuleczki mozzarelli układamy na pieczarkach.
13. Ser żółty mieszamy ze śmietaną
i sosem polewamy zapiekankę.
14. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 15. Zapiekanka gotowa. 16. Smacznego.