Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka szybka, prosta i zrobiona z tego co miałam w lodówce. Zatopiona w sosie pomidorowym który powstał z domowego przecieru.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 729
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 34
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 729
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 34
Składniki
Cebule dwie sztuki kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję przecier pomidorowy i przesmażam razem aż zrobi się gesty, doprawiam solą pieprzem, czubricą.
Makaron gotuję według instrukcji opakowania.
Trzecią cebule pokrojoną przesmażam na oleju, dodaję pokrojone pieczarki, doprawiam sól, pieprz.
Do naczynia do zapiekania przelewam sos, układam makaron, pieczarki, ser starty, kawałki kabanosa, paprykę. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni góra dół na 30 minut wstawiam zapiekankę. Posypuję koperkiem i bazylią przed podaniem.