Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka szybka, prosta i zrobiona z tego co miałam w lodówce. Zatopiona w sosie pomidorowym który powstał z domowego przecieru.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 353
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1480
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 664
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1311
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 353
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1480
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 664
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1311
Składniki
Cebule dwie sztuki kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję przecier pomidorowy i przesmażam razem aż zrobi się gesty, doprawiam solą pieprzem, czubricą.
Makaron gotuję według instrukcji opakowania.
Trzecią cebule pokrojoną przesmażam na oleju, dodaję pokrojone pieczarki, doprawiam sól, pieprz.
Do naczynia do zapiekania przelewam sos, układam makaron, pieczarki, ser starty, kawałki kabanosa, paprykę. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni góra dół na 30 minut wstawiam zapiekankę. Posypuję koperkiem i bazylią przed podaniem.