Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna i sycąca zapiekanka. Doskonała na obiad, jak i przyjęcie :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 741
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 741
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, przesmażyć i zdjąć z patelni. Cebulę obrać i posiekać, czosnek pokroić w plasterki.
Umytą cukinię pokroić razem ze skórką na plasterki. Na patelni, na której smażył się kurczak zeszklić cebulę, dodać czosnek oraz cukinię. Smażyć mieszając od 3 do 5 minut. Doprawić solą oraz pieprzem.
Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, jajka rozkłócić, wymieszać ze śmietaną. Dodać połowę tartego sera. Doprawić pieprzem i solą.
Przygotować naczynie żaroodporne. Kurczaka wymieszać z cukinią i pomidorkami. Przełożyć do naczynia, zalać sosem. Piec 20 minut w 180 stopniach. Po tym czasie posypać resztą sera i piec jeszcze 10 minut.