Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna i sycąca zapiekanka. Doskonała na obiad, jak i przyjęcie :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1500
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1233
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1056
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1500
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1233
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1056
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, przesmażyć i zdjąć z patelni. Cebulę obrać i posiekać, czosnek pokroić w plasterki.
Umytą cukinię pokroić razem ze skórką na plasterki. Na patelni, na której smażył się kurczak zeszklić cebulę, dodać czosnek oraz cukinię. Smażyć mieszając od 3 do 5 minut. Doprawić solą oraz pieprzem.
Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, jajka rozkłócić, wymieszać ze śmietaną. Dodać połowę tartego sera. Doprawić pieprzem i solą.
Przygotować naczynie żaroodporne. Kurczaka wymieszać z cukinią i pomidorkami. Przełożyć do naczynia, zalać sosem. Piec 20 minut w 180 stopniach. Po tym czasie posypać resztą sera i piec jeszcze 10 minut.