Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste, smaczne i sycące
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16268
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5197
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16268
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5197
Składniki
Ryż gotujemy z dodatkiem kostki bulionowej z oliwy z oliwek, przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy połową majonezu i keczupu, posypujemy 1/3 sera.
Filety z kurczaka i cebule kroimy w kosteczkę i razem przesmażamy, w trakcie posypujemy przyprawą do gyrosa. przekładamy na ryż i przykrywamy 1/3 sera. Układamy na tym pokrojoną w paseczki paprykę i pieczarki wcześniej przesmażone na łyżce masła.
Przykrywamy resztą sera, smarujemy pozostałym majonezem i keczupem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, zapiekamy bez przykrycia przez około 30 minut. Smacznego:)