Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zapiekanka dzieci, którą przygotujesz szybko i prosto. Możesz przygotować wcześniej a później wystarczy tylko rozgrzać.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7015
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30561
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29286
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7015
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30561
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29286
Składniki
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.
1. Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu. 2. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą Gyros, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Czosnek, cebulę obieram, smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni. Do warzyw dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, paprykę pokrojoną w paseczki, ogórki pokrojone w pół plasterki, odlaną z zalewy kukurydzę. Doprawiam pieprzem oraz solą. 4. Majonez mieszam razem z ketchupem.
5. Na dnie naczynia żaroodpornego układam ryż, smaruję sosem z majonezu oraz ketchupu.
6. Warzywa łączę z mięsem i układam na sosie. 7. Ponowienie smaruje pozostałym sosem, a wierzch posypuje serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. 8. Zapiekankę zapiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.