Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywczy obiad. Pełna kolorowych warzyw, delikatnego łososia, aromatycznych ziół i lekkiego serka wiejskiego – sprawdzi się zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1002
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 365
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1002
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 365
Składniki
Rybę umyć, osuszyć i doprawić solą oraz pieprzem odstawić do zamarynowania ( można posypać suszonym czosnkiem - ja ze względu na dietę low fodmap nie mogę) przynajmniej na 20 minut. Następnie usmażyć go na oliwie. Wyjąc na talerz łososia i rozdrobnić widelcem. Warzywa pokroić w kostkę. Do miski wbić jajka, dodać serek oraz warzywa, drobno posiekany koperek i szczypiorek oraz łososia. Doprawić niewielką ilością soli i pieprzu oraz chili. Wymieszać. Masę przelać do wysmarowanej oliwą lub olejem formy i piec w 180° C przez 30 minut.