Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z popularnej diety low carb. Dania tej diety pozwalają zrzucić niechciany tłuszczyk, ale nie tracimy potrzebnej energii.Używam do niej warzyw, jakie akurat mam w domu. Najczęściej kombinuję pół na pół: świeże z mrożonymi.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8668
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8668
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, dodaj świeże warzywa, lub z mrożonki chwilę posmaż, a potem podlej paroma łyżkami wody, żeby warzywa się dusiły. Około 8 minut, ale lepiej, żeby warzywa nie były zbyt rozgotowane, bedziemy je przecież jeszcze zapiekać w piekarniku. Pod koniec dopraw ziołami.
Jajko rozbij w misce, dodaj twaróg i wymieszaj. Cebulkę obierz i drobno posiekaj, dodaj do twarogu. Jeśli jest jeszcze trochę wody, warzywa z patelni odcedź i dodaj do twarogu. Dopraw do smaku według upodobania.
Formę żaroodporną posmaruj tłuszczem, włóż warzywa z twarogiem. Piecz w 180 stopniach w piekarniku przez 20-30 minut.