Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie główne, lub przekąska na różnego rodzaju przyjęcia i spotkania towarzyskie. Połączenie mięsa drobiowego z warzywami.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456778
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1208
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456778
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1208
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
- pokroić mięso na niewielkie kawałki, - na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim mięso z wszystkich stron i doprawić je solą i pieprzem, - pokroić cukinię na cienkie plasterki, paprykę na cienkie paseczki a pora na talarki, - formę do zapiekanek wysmarować masłem i ułożyć w niej kolejno połowę warzyw, mięso a następnie drugą połowę warzyw,
- bulion wymieszać z płową creme fraiche, - czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, - bazylię pokroić na cienkie paseczki, - czosnek i bazylię dodać do bulionu, - tak przygotowaną mieszanką polać zapiekankę
- pozostałą część creme fraiche rozsmarować na zapiekance, - formę wsunąć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 stopni, - zapiekać całość przez 20 minut, - podawać na gorąco,