Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie główne, lub przekąska na różnego rodzaju przyjęcia i spotkania towarzyskie. Połączenie mięsa drobiowego z warzywami.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2758
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3612
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6899
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2758
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3612
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6899
Składniki
- pokroić mięso na niewielkie kawałki, - na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim mięso z wszystkich stron i doprawić je solą i pieprzem, - pokroić cukinię na cienkie plasterki, paprykę na cienkie paseczki a pora na talarki, - formę do zapiekanek wysmarować masłem i ułożyć w niej kolejno połowę warzyw, mięso a następnie drugą połowę warzyw,
- bulion wymieszać z płową creme fraiche, - czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, - bazylię pokroić na cienkie paseczki, - czosnek i bazylię dodać do bulionu, - tak przygotowaną mieszanką polać zapiekankę
- pozostałą część creme fraiche rozsmarować na zapiekance, - formę wsunąć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 stopni, - zapiekać całość przez 20 minut, - podawać na gorąco,