Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie główne, lub przekąska na różnego rodzaju przyjęcia i spotkania towarzyskie. Połączenie mięsa drobiowego z warzywami.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 221
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 221
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Składniki
- pokroić mięso na niewielkie kawałki, - na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim mięso z wszystkich stron i doprawić je solą i pieprzem, - pokroić cukinię na cienkie plasterki, paprykę na cienkie paseczki a pora na talarki, - formę do zapiekanek wysmarować masłem i ułożyć w niej kolejno połowę warzyw, mięso a następnie drugą połowę warzyw,
- bulion wymieszać z płową creme fraiche, - czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, - bazylię pokroić na cienkie paseczki, - czosnek i bazylię dodać do bulionu, - tak przygotowaną mieszanką polać zapiekankę
- pozostałą część creme fraiche rozsmarować na zapiekance, - formę wsunąć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 stopni, - zapiekać całość przez 20 minut, - podawać na gorąco,