Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię brukselkę i będę zachęcać innych, ponieważ wspiera układ odpornościowy.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 141
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1017
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12006
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 141
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1017
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12006
Składniki
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Doprawiamy solą oraz przyprawą gyros.
4. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie.
5. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Paprykę kroimy w paseczki.
7. Dodajemy do cebuli.
8. Następnie oprószyć mąką i zasmażyć.
9. Dolewamy mleko i chwilę gotujemy.
10. Makaron układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
11. Na makaron wykładamy mięso.
12. Na mięsie układamy brukselki.
13. Polewamy sosem z papryka.
14. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch zapiekanki.
15. Układamy pomidorki. 16. Zapiekamy 20 minut w 180 ̊C. 17. Danie gotowe. 18. Smacznego.