Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie idealne, z gatunku tych które robią sie same
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 306
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 711
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 730
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 306
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 711
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 730
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
1. mięso umyć, odkroić tłuszcz, resztę pokroić w kostkę, tłuszcz wytopić, dodać mięso, zrumienić, posolić, 2. ziemniaki obrać, pokroić w cząstki, marchewkę i cebulę pokroić w plastry, paprykę w kostkę, czosnek drobno posiekać, 3. ziemniaki wymieszać z mięsem, dodać pokrojone warzywa, doprawić solą, pieprzem i innymi przyprawami, wyłożyć do formy, zalać bulionem, przykryć, piec ok 1,5 godz w 200 st, pod koniec pieczenia odkryć naczynie (czas pieczenia podany w przybliżeniu, trzeba sprobować czy ziemniaki i mięso są miękkie), podawać z surówka smacznego