Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem. To niezdrowe, ale myślę, że raz na jakiś czas, można sobie pozwolić. Ja zrobiłam, bo zaciekawił mnie przepis. Znalazłam go, na jednej z grup kulinarnych. Wprowadziłam drobne modyfikacje. W oryginalnym przepisie, była kukurydza. Majonez też częściowo wymieniłam na jogurt. Jeśli nie lubicie kaparów, to dodajcie kukurydzę. W przepisie była cała puszka, ale myślę że połowa wystarczy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11861
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16089
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11861
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16089
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Składniki
Piersi pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Ser zetrzeć na tarce, o grubych oczkach. Makaron pokruszyć, wrzucić do miski, lub garnka. Dodać przyprawy i zalać wrzątkiem. Kiedy zmięknie, odcedzić jeśli jest za dużo wody. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Dodać podsmażone piersi, pokrojoną w kostkę paprykę i kapary. Następnie dodać jogurt, majonez i połowę utartego sera.
Wszystko razem wymieszać. Wierzch posypać, pozostałym serem.
Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 190 stopni i piec około 20 minut.