Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli w Waszej zamrażarce zapodział się gdzieś szpinak, to przedstawiam Wam pomysł na jego szybkie zastosowanie w zapiekance. :) Prosty obiad z dodatkiem szynki, rodzynek oraz sosu serowo-śmietanowego.
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1258
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1454
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 727
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 152
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1258
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1454
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 727
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 152
Składniki
Formę do pieczenia wysmarować masłem oraz obsypać bułką tartą.
Na jednej patelni rozgrzać ok dwóch łyżek masła i rozmrozić w nich szpinak. Posolić oraz popieprzyć. Szynkę pokroić w kostkę. Na drugiej patelni rozgrzać ok jednej łyżki masła. Dodać szynkę wraz z rodzynkami i lekko podsmażyć.
Przygotować sos łącząc ze sobą śmietanę, mleko, żółtka, serek topiony, sól, pieprz oraz szczyptę ostrej papryki. Całość wymieszać przy użyciu miksera. Sos połączyć z szynką oraz szpinakiem.
Białka ubić, dodać do reszty i bardzo delikatnie wymieszać.
Całość przelać do formy. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez 20 minut.
Smacznego! :)