Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli w Waszej zamrażarce zapodział się gdzieś szpinak, to przedstawiam Wam pomysł na jego szybkie zastosowanie w zapiekance. :) Prosty obiad z dodatkiem szynki, rodzynek oraz sosu serowo-śmietanowego.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1295
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1295
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Formę do pieczenia wysmarować masłem oraz obsypać bułką tartą.
Na jednej patelni rozgrzać ok dwóch łyżek masła i rozmrozić w nich szpinak. Posolić oraz popieprzyć. Szynkę pokroić w kostkę. Na drugiej patelni rozgrzać ok jednej łyżki masła. Dodać szynkę wraz z rodzynkami i lekko podsmażyć.
Przygotować sos łącząc ze sobą śmietanę, mleko, żółtka, serek topiony, sól, pieprz oraz szczyptę ostrej papryki. Całość wymieszać przy użyciu miksera. Sos połączyć z szynką oraz szpinakiem.
Białka ubić, dodać do reszty i bardzo delikatnie wymieszać.
Całość przelać do formy. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez 20 minut.
Smacznego! :)