Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli w Waszej zamrażarce zapodział się gdzieś szpinak, to przedstawiam Wam pomysł na jego szybkie zastosowanie w zapiekance. :) Prosty obiad z dodatkiem szynki, rodzynek oraz sosu serowo-śmietanowego.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258473
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258473
Składniki
Formę do pieczenia wysmarować masłem oraz obsypać bułką tartą.
Na jednej patelni rozgrzać ok dwóch łyżek masła i rozmrozić w nich szpinak. Posolić oraz popieprzyć. Szynkę pokroić w kostkę. Na drugiej patelni rozgrzać ok jednej łyżki masła. Dodać szynkę wraz z rodzynkami i lekko podsmażyć.
Przygotować sos łącząc ze sobą śmietanę, mleko, żółtka, serek topiony, sól, pieprz oraz szczyptę ostrej papryki. Całość wymieszać przy użyciu miksera. Sos połączyć z szynką oraz szpinakiem.
Białka ubić, dodać do reszty i bardzo delikatnie wymieszać.
Całość przelać do formy. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez 20 minut.
Smacznego! :)