Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowy zapiekany obiad, który łączy w sobie warzywa i mięso
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 154
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 440
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2906
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 76
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 148
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 154
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 440
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2906
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 76
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 148
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na małe kawałki i wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy je. Gdy będą miękkie, odcedzamy i wlewamy do nich mleko. Robimy z nich puree. Połowę ziemniaków układamy równo na dnie naczynia żaroodpornego.
Mięso mielone podsmażamy na patelni i układamy je na ziemniakach.
Cebule obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy ją na rumiano i rozkładamy na mięsie.
Obieramy pieczarki i kroimy je w średniej grubości półplasterki. Wrzucamy je na patelnię, lekko solimy i podsmażamy. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego.
Na pieczarki wysypujemy kukurydzę. Pomidora myjemy, kroimy w plasterki i układamy na kukurydzy.
Całość posypujemy pieprzem, oregano, bazylią i czosnkiem granulowanym. Wszystko polewamy jogurtem naturalnym i rozkładamy pozostałą część ziemniaków. Na wierzch ścieramy ser żółty na tarce o grubych oczkach. Przykrywamy naczynie.
Pieczemy ok. 30-40 minut w temperaturze 200 stopni. Pod koniec pieczenia można odkryć naczynie, aby ser się zapiekł.