Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowy zapiekany obiad, który łączy w sobie warzywa i mięso
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1630
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1630
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na małe kawałki i wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy je. Gdy będą miękkie, odcedzamy i wlewamy do nich mleko. Robimy z nich puree. Połowę ziemniaków układamy równo na dnie naczynia żaroodpornego.
Mięso mielone podsmażamy na patelni i układamy je na ziemniakach.
Cebule obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy ją na rumiano i rozkładamy na mięsie.
Obieramy pieczarki i kroimy je w średniej grubości półplasterki. Wrzucamy je na patelnię, lekko solimy i podsmażamy. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego.
Na pieczarki wysypujemy kukurydzę. Pomidora myjemy, kroimy w plasterki i układamy na kukurydzy.
Całość posypujemy pieprzem, oregano, bazylią i czosnkiem granulowanym. Wszystko polewamy jogurtem naturalnym i rozkładamy pozostałą część ziemniaków. Na wierzch ścieramy ser żółty na tarce o grubych oczkach. Przykrywamy naczynie.
Pieczemy ok. 30-40 minut w temperaturze 200 stopni. Pod koniec pieczenia można odkryć naczynie, aby ser się zapiekł.