Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie gorące na kolację.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 463
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1369
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25480
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 463
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1369
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25480
Składniki
Fileta pokroić w kostkę doprawić przyprawą do kurczaka.Ziemniaki obrać ,pokroić w plastry podgotować 5 min.Cebulę obrać pokroić w piórka.Marchewkę obrać zetrzeć na tarce o grubszych otworach.Pieczarki obrać pokroić.Kapustę pokroić na drobno.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę chwilę smażyć,dodać pieczarki ,marchewkę kapustę doprawić solą i pieprzem,dusić 4 min ,dodać pokrojony filet i całość dusić 5 min.
Śmietanę rozmieszać z przecierem.Dno naczynia żaroodpornego lekko posmarować śmietaną z przecierem, wyłożyć warstwę ziemniaków,na nią farsz warzyw z filetem.
Przykryć lekką warstwą ziemniaków.
Zalać śmietaną z przecierem.Ser utrzeć na tarce o większych otworach posypać po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,wstawić przygotowaną zapiekankę i piec do zrumienienia sera.