Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie gorące na kolację.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 234
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 839
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1437
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25063
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 234
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 839
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1437
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25063
Składniki
Fileta pokroić w kostkę doprawić przyprawą do kurczaka.Ziemniaki obrać ,pokroić w plastry podgotować 5 min.Cebulę obrać pokroić w piórka.Marchewkę obrać zetrzeć na tarce o grubszych otworach.Pieczarki obrać pokroić.Kapustę pokroić na drobno.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę chwilę smażyć,dodać pieczarki ,marchewkę kapustę doprawić solą i pieprzem,dusić 4 min ,dodać pokrojony filet i całość dusić 5 min.
Śmietanę rozmieszać z przecierem.Dno naczynia żaroodpornego lekko posmarować śmietaną z przecierem, wyłożyć warstwę ziemniaków,na nią farsz warzyw z filetem.
Przykryć lekką warstwą ziemniaków.
Zalać śmietaną z przecierem.Ser utrzeć na tarce o większych otworach posypać po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,wstawić przygotowaną zapiekankę i piec do zrumienienia sera.