Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna zapiekanka ziemniaczana. Po prostu Misz - masz ale pyszny. Polecam
naczynie żaroodporne, nóż, patelnia, deska do krojenia, łyżka,
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 71
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 71
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Ziemniaki obieramy płuczemy, osuszamy, następnie kroimy w plastry i delikatnie oprószamy solą. Cebule po obraniu kroimy w większą kostkę, podsmażamy do zeszklenia na łyżce oleju. Do zeszklonej cebuli dodajemy obrane pokrojone w plastry pieczarki lekko solimy i smażymy około 5 minut po czym dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę, po chwili smażenia dodajemy oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w kostkę paprykę oraz plastry ziemniaków. Smażymy około 10 minut. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w plastry cukinię. Jeszcze chwilkę podsmażamy doprawiając do smaku przyprawami. Zawartość patelni przekładamy do wysmarowanego pozostałą oliwą naczynia żaroodpornego, posypujemy startą mozzarellą i polewamy jogurtem wymieszanym z musztardą, delikatnie mieszamy, zakrywamy naczynie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 1,5 godziny. Smacznego
Zapiekanka gotowa do podania.