Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zapiekanka ziemniaczana, do której można dodać właściwie każde warzywo. Oczywiście można dodać jakąś wędlinę lub mięso, układając je między warstwami jarzyn. Najlepiej smakuje jednak ze śledzikiem ułożonym przy stercie zapieczonych warzyw - i taki smak pamiętam z dzieciństwa. I ten zapach pieczonych ziemniaków... :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1511
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231903
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1511
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231903
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Składniki
Jarzyny obrać, pokroić w plastry.
Duże naczynie do zapiekania wysmarować oliwą.
W ciepłej wodzie rozpuścić kostki smaku.
W zapiekaczu ukladać warzywa warstwami - na spodzie powinny być ziemniaki, ostatnią warstwę zawsze daję cebulę. Przeważnie jest to jednak tak: ziemniaki - marchewka - pietruszka - buraczki - ziemniaki - cebula - marchewka - pietruszka - buraczki - ziemniaki - cebula. Na zdjęciu widać jeszcze plasterki kiełbasy - dzisiejsze życzenie męża. :)
Całość polać wodą z kostkami, a na wierzchu poukładać plasterki masła.
Przykryć i zapiekać. W piekarniku z termoobiegiem - 1 godzina w 180 stopniach.
Smacznego! :)