Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2969
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 689
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 212
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 916
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2969
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 689
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 212
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 916
Składniki
Cebulę zrumienić na oleju,dodać kiełbasę i jeszcze chwilę smażyć, dodać pieczarki i pora, chwilę podsmażyć i odparować nadmiar wody, którą puszczą pieczarki. Ziemniaki chwilę podgotować w wodzie, żeby trochę zmiękły. Układać w naczyniu żaroodpornym ziemniaki na przemian z pieczarkami z cebulą, kiełbasą i porem. Zsiadłe mleko wymieszać z jajkiem i serem,solą i pieprzem, po czym wylać tę miksturę na wierzch zapiekanki. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C około 30-40 min.