Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana bez mięsa to propozycja na obiad albo jako dodatek do dań mięsnych. Proste składniki i łatwe przygotowanie, czyli coś dla zabieganych!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 412
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 159
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 412
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 159
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w plasterki. Dopraw je solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i rozmarynem. Następnie dodaj łyżeczkę miękkiego masła i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Ser cheddar zetrzyj na tarce.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ułóż połowę porcji ziemniaków i posyp połową porcji startego sera. Rozłóż drugą porcję ziemniaków i posyp serem.
Teraz przygotuj sos. Śmietankę zagotuj. Dodaj do niej sól i pieprz. Zalej nią przygotowane ziemniaki.
Włóż zapiekankę ziemniaczaną bez mięsa do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 40 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni Celsjusza na kolejne 15 minut.