Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i smaczna zapiekanka z ziemniaków.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Składniki
Wykonanie sosu chrzanowego: Rosół zagotować, podprawić śmietaną wcześniej wymieszaną z mąką, dodać chrzan, przyprawy do smaku, wymieszać i zagotować. Wykonanie zapiekanki: Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie obrać i pokroić w grubsze plastry. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i układać warstwami składniki zapiekanki pokrojone w plastry, posypując przyprawami. Całość zalać sosem chrzanowym, obłożyć żółtym serem i zapiec w temperaturze 190 stopni przez 15-20 minut.