Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i smaczna zapiekanka z ziemniaków.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6029
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6029
        
        
                Składniki
Wykonanie sosu chrzanowego: Rosół zagotować, podprawić śmietaną wcześniej wymieszaną z mąką, dodać chrzan, przyprawy do smaku, wymieszać i zagotować. Wykonanie zapiekanki: Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie obrać i pokroić w grubsze plastry. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i układać warstwami składniki zapiekanki pokrojone w plastry, posypując przyprawami. Całość zalać sosem chrzanowym, obłożyć żółtym serem i zapiec w temperaturze 190 stopni przez 15-20 minut.