Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i przepyszna zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem aromatycznego, zaskakującego składnika. Przepis pochodzi z 498. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 11
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 461
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 887
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 11
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 461
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 887
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Składniki
Czosnek pokroić w cienkie plasterki. Rozsypać na dnie okrągłego naczynia do zapiekania (wysmarowanego masłem).
Ziemniaki poszatkować i ułożyć „na zakładkę” w foremce z czosnkiem.
Jajko wybić do miski i roztrzepać. Wlać śmietankę. Przyprawić pudrem grzybowym (można zrobić go w domu, miksując suszone grzyby). Dodać świeżo otartą gałkę muszkatołową. Posolić. Dobrze wymieszać i zalać ziemniaki.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C. Udekorować świeżym tymiankiem. Zapiekanka ziemniaczana już gotowa.