Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i przepyszna zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem aromatycznego, zaskakującego składnika. Przepis pochodzi z 498. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 249
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 162
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2461
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 8359
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 249
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 162
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2461
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 8359
Składniki
Czosnek pokroić w cienkie plasterki. Rozsypać na dnie okrągłego naczynia do zapiekania (wysmarowanego masłem).
Ziemniaki poszatkować i ułożyć „na zakładkę” w foremce z czosnkiem.
Jajko wybić do miski i roztrzepać. Wlać śmietankę. Przyprawić pudrem grzybowym (można zrobić go w domu, miksując suszone grzyby). Dodać świeżo otartą gałkę muszkatołową. Posolić. Dobrze wymieszać i zalać ziemniaki.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C. Udekorować świeżym tymiankiem. Zapiekanka ziemniaczana już gotowa.